TEMELJE ZA ZDRAV I VITALAN ŽIVOT!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Image result for healthy lifestyle

Zdravlje nam je uvek prioritet, ipak tek sa pojavom zdravstvenih problema i to nekih ozbiljnijih ili dugotrajnjih, postajemo potpuno svesni koliko je zaista zdravlje važno, možda i najvažnije za život.

 


ZAŠTO JEDEMO I ČEMU NAM HRANA SLUŽI!?

 

See the source image

ZAŠTO JEDEMO?

Najčešći odgovor je da bi preživeli i zato što smo gladni. Ponekad su naše telo i um neusklađeni pa osećamo glad kada nam hrana zaista nije potrebna. Mnogo je drugih razloga zbog kojih jedemo i to na nesvesnom nivou. Jedemo iz dosade, zavisnosti, kada nam proradi neki emocionalni okidač, jedemo kada je hrana oko nas, jedemo jer nas mami izgled ili miris hrane i td. Ishrana je postala aktivnost, navika koja je često daleko od same gladi.

 


FENG SHUI U KUHINJI

“ Ne jedi kad si nervozan, ne kuvaj kad si ljut ”.  
 

 


SEZAME OTVORI SE……I vrata se sama otvoriše !

Vaš dom karakteriše vaše telo. Metforički, vrata su “ usta “ doma. Ako se kaže da “ zdravlje na usta ulazi ” , hajde da pomoću Feng Shui obezbedimo dobru, zdravu hranu za vaš dom. Odnosno, da napravimo put dobrih vibracija koje će kružiti vašim domom.


Proporcionalnost u količini i kvalitetu

Znate li da je prosečan vek života Japanaca preko 80 godina. Prosek žena 86 godina. Ne znači  vam ni 100 godina života ako ste nepokretni, senilni i zakucani za krevet.  Ovo je prosečan vek vitalne Japanke koja sasvim normalno obavlja sve funkcije.