Oni koji bi želeli da smršaju, često imaju uverenje da bi trebalo da smanje ili potpuno izbace

konzumiranje pekarskih proizvoda.
Da li je ovo istinita?

Istina je da hleb može biti i koristan i štetan. Važno je izabrati onaj napravljen od celog zrna različitih žitarica i orašastih plodova.

Želim napomenuti da semenke susama i lana nema nikakvu korist za organizam ukoliko se koristi celo zrno, jer u tom slučaju samo “protrči” kroz creva. Zato lan i susam uvek koristite u mlevenom obliku!

Sledeći recept preporučujem svima koji vode računa o svom zdravlju, ali pod uslovom da se konzumira u umerenim količinama! Ovaj hleb bez brašna i ugljenih hidrata je odličan za vitalnost, daje energiju organizmu i vrlo je bogat nutritivnim hranjivim vrednostima. Zamotan u foliji može da stoji sedam dana na suvom i hladnom mestu. A ono što nam je svima važno jeste da se pravi za samo nekoliko minuta.

SASTOJCI:

PRIPREMA:
U blender usitniti 100g badema, 100g oraha, 100g lešnika, 50g lanene semenke, 50g golica bundeve, 50g suncokretovih semenki. Posebno umutiti 3 do 4 celih jaja i dodati prstohvat soli i isto toliko soda bikarbone. U to dodati izblendirane orašaste plodove i 50g susama i malo maslinovog ulja. Dobro sjediniti sve sastojke. Na papir za pečenje oblikovati po želji ili staviti u kalup za pečenje hleba. Peći oko 35 minuta na 180 stepeni u predhodno zagrejanoj pećnici na maksimalnoj temperaturi. Nakon pečenja hleb dobro ohladiti pa tek onda služiti uz neki od namaza preporučenih u nekim od recepata – namazi.

Čestitam ti što biraš da kupiš Zlatnu knjigu, odličan izbor. Ostavi podatke kako bih mogla da te kontaktiram i pošaljem ti instrukcije za plaćanje.